Vaše idealne naočare

Cutler And Gross: istorija brenda

Brend nastao iz prijateljstva

Brend izgrađen na prijateljstvu, osnovali su optičari Graham Cutler i Toni Gross 1969. godine. Zahvaljujući usmenoj predaji, ono što je počelo u londonskom Knightsbridge-u kao mala, ali inovativna usluga po meri, ubrzo je postala prava meka za umetnike, rok zvezde, pisce i kraljeve. Zajedno, par je stvorio savršenu ravnotežu između ukusa i funkcionalosti i ubrzo su učvrstili svoju reputaciju lidera u industriji naočara.

Uvodeći naočare u modu, oni su menjali lica generacija. Uz svaku pažljivo izvajanu krivinu, liniju ili oblik, njihova elegancija, karakter i magija imaju moć da transformišu ljude. Cutler i Gross nisu samo pravili naočare – oni su bili optički arhitekti u potrazi za proizvodom koji je tako suštinski ikonički da nije bio potreban spoljni logo ili brendiranje.

Osnivačni Cutler And Gross-a

Sinovi doktora, upozali su se dok su studirali na koledžu Northampton ranih 1960-ih.

Toni Gros je bio talentovan mladić, dok je Grahama Cutlera odlikovala pedantnost i usmerenost na detalje. Njihove karakteristike i talenat postali su savršena osnova za otvaranje prve prodavnice Cutler and Gross 1971. godine na adresi Knightsbridge Green 16 u Londonu. Ova adresa je ubrzo postala omiljeno mesto za one koji traže mnogo više od naočara.

„Ako kupite ručno rađene naočare ili naočare za sunce, želite da vidite sitne nepreciznosti, ravne, sirove ivice plastike, igle – one daju karakter, čine ih jedinstvenim za korisnika. Cutler and Gross kupac je uvek bio pojedinac. Možda ekscentričan, ali retka rasa, svakako.“

-Graham Cutler

 

Njihovi ručno pravljeni okviri po meri bili su prirodan izbor za mnoge zahtevne kupce, koji su cenili  veliku posvećenost kvalitetu, individualan pristup, kvalitet, ali i dobar dizajn. Savremeni stavovi prema naočarima su zauvek promenjeni zahvaljujući njihovom pionirskom pristupu koji je spojio eleganciju, kreativnost i vrhunsku veštinu bez kompromisa. To je filozofija koja traje više od pola veka i nastavlja da oblikuje kolekcije Cutler And Gross do danas.

Cutler And Gross danas

Danas brend ima prodavnice u Velikoj Britaniji, Severnoj Americi i Kanadi i nalazi se u odabranim manjim, optičkim i konceptualnim prodavnicama širom sveta.
Poslednjih 50 godina, kvalitet je ono što Cutler and Gross stavlja u fokus, umesto brzine. Proizvodnja se odvija u Italiji, u radionici u Dolomitma, u regionu poznatom po tome što je centar izvrsnosti optičke proizvodnje.

Proizvodnja jednog okvira u 42 koraka

Poslednjih godina, proizvodnja svakog okvira se preselila iz Knightsbridge u istoimenu fabriku u severnoj Italiji, gde visokokvalifikovani tim zanatlija za optiku pažljivo kreira svaki okvir od nule.

Proces proizvodnje jednog okvira traje dvanaest nedelja i uključuje 42 koraka.

c&g-picc

Razvoj Dizajna

Svake sezone kolekcija se kreira na osnovu istraživanja, trendova, prodaje i novih tehnika.

cutler and gross-pic

Tehničko crtanje

Izrađuju se tehnički nacrti višestrukih projekcija svakog rama, koji uključuju gornje i bočne poglede da bi se prikazala debljina i detalji konstrukcije.

candg-pic

Ručni rad

Svaki od ovih koraka uključuje znanje i specijalizaciju radnika koji su prilagodili estetiku brenda kako bi kombinovali tradicionalne tehnike proizvodnje i lepe materijale.

Tokom završnih faza proizvodnje vrše se vizuelne provere svakog okvira kako bi se osiguralo da nema ogrebotina, grešaka ili neispravnih komponenti. Na kraju, sledi konačna inspekcija pre nego što se otpreme u London, maloprodajne radnje ili radnje širom sveta.

Rolling Eyewear je ponosan što svojim kupcima može da ponudi naočare sa ovakvom istorijom.